Zorgvergoedingen voor patiënten uit Nederland

Behandelingen voor fysiotherapie in het buitenland worden vergoed tot 80%, maar omdat de tarieven in Belgie lager liggen, wordt alsnog het gehele bedrag vergoed!
De 80% wordt bepaald aan de hand van het gemiddelde tarief voor een behandeling in Nederland. Bij een tarief van €32 is 80% van dit bedrag €25,60.
Vanaf 1/2/18 zijn wij gedeconventioneerd en houden wij ons aan de richttarieven van de beroepsvereniging AXXON: 25.50 euro voor behandeling in de praktijk.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die verlangen dat de therapeuten een contract aangaan met de maatschappij. Is er geen contract dan worden er geen vergoedingen gegeven. Een verzekeringsmaatschappij waar behandelingen niet worden terugbetaald is MENZIS.

Wij helpen!

Indien u niet weet of twijfelt over de terugbetaling van de verzekeringen, willen wij u graag hierbij helpen. Bel even of stel u vraag via ons afsprakenformulier en wij zoeken uit hoeveel sessies u al dan niet terugbetaald krijgt via Nederland.

We verwijzen ook naar de tarieven die wij hanteren in België. Een zeer scherpe prijs voor kwalitatieve manuele therapie, van 7 tot 21u.

Overzicht van de Zorgverzekeraars in onze regio

CZ
VGZ
Unive
IZZ
Menzis
OHRA
IZA